ADANA / SARIÇAM - Çarkıpare Şehit Ertan Tokuş İlkokulu

May

Okulumuz öğrencisi Hatice Vera Doğru ilçe Akıl ve zeka oyunları turnuvası Q-bitz 'de ilçe ikincisi olmuştur. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenimizi tebrik ederim.

May

Okulumuz öğretmenleri Nazan Koluçolak ve Selin Kutlu rehberliğinde yürütülen Green Steam isimli eTwinning projesi kapsamında 3-B sınıfı öğrencileri bilinçli enerji kullanımına ve tasarruf konularına dikkat çekmek amacıyla eğlenceli sloganlar hazırlayıp bunları sınıflarda ve koridorlarda ilgili yerlere astılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Okulumuz öğretmenleri Nazan Koluçolak ve Selin Kutlu rehberliğinde yürütülen Green Steam isimli eTwinning projesi kapsamında 3-B sınıfı öğrencileri atıkların doğada kaybolma süreçleri ile ilgili sunumlar ve posterler hazırladılar ve çalışmalarını 2/B, 2/D, 3/C, 3/D, 3/F sınıflarında sundular. Atıkların ve onların çevre üzerindeki önemi konusunda hem kendileri bilgilendi hem de arkadaşlarını bilgilendirdiler. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Sağlık ekipleri bu sefer öğrencilerimize eğitim için işbaşındaydılar. Öğrencilerimizle ilkyardım üzerine konuştular. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz

Mrt

Jimnastik Kızlar Minikler kategorisinde öğrencilerimiz Işıl Ayşe KUZAN, Tuğsem DUYGUN ve Masal Su PİRLİOĞLU Adana birinciliği ve ikinciliği ile bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimiz ve ailelerini tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda yürütülen United by the Sea isimli E twinning projesi kapsamında öğretmenlerimiz Rabia Kara ve Selin Kutlu 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında öğrencilerimizle birlikte suyun önemi, suyun dünyanın sürdürülebilirliği üzerindeki etkileri konusunda beyin fırtınası yaptılar. Bu kapsamda konu ile ilgili video izlediler ve birlikte tasarrufa dikkat çeken bileklikler tasarladılar. Ayrıca suyun tasarrufu konusunda hazırladıkları bilgi kartlarını okulun tuvaletlerine astılar. Konu ile ilgili güzel bir pano oluşturan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda yürütülen Green Steam isimli E twinning projesi kapsamında öğretmenlerimiz Nazan Koluçolak ve Selin Kutlu 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında öğrencilerimizle birlikte bir slogan belirlediler ve bununla ilgili pano çalışması yaptılar. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 3/B sınıfı öğretmeni Nazan Koluçolak ve okulumuz İngilizce öğretmeni Selin Kutlu, “Green Steam” isimli e-twinning projesini başlatmışlardır. Ankara’dan 2 okul, Kırşehir’den 1 okul ve Azerbaycan’dan 1 okulun katılımı ile yürütülecek olan proje öğrenci, öğretmen ve velilerimizin çevresel sürdürülebilirlik ve steam yeterliliklerini artırmayı hedeflemektedir.

Geri dönüşüm, çevre kirliliğini azaltma, tasarruf ve sıfır atık gibi konularda farkındalık yaratıp, STEAM çerçevesinde çözümler üretebilmek projenin diğer amaçlarındandır.

Mrt

Bu sene 13 Şubat 2024 tarihinde kutlanacak olan Güvenli Internet Günü kapsamında okulumuz 2/D sınıfı öğretmeni Rabia Kara ve okulumuz İngilizce öğretmeni Selin Kutlu öğrencilerle güvenli internet nedir, internet nasıl güvenli kullanılır konularında beyin fırtınası yaptılar. Sonrasında öğrencilerimiz bazı boyamalar yaptılar ve bu boyamaları okul panosunda sergilediler. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Selin Kutlu ve 2/D sınıf öğretmeni Rabia Kara’nın Letonya ve Malta ortaklığında yürüttükleri  “United by the Sea” adlı e twining proje çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.                                       Proje, suyun insan yaşamı ve doğadaki rolünün anlaşılmasını sağlamak amacıyla farklı Avrupa ülkelerinden öğrencileri, öğretmenleri ve okulları bir araya getiriyor. Bilgiyi artırmak ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı bilincini teşvik etmek için proje katılımcıları en yakın deniz ve okyanusları inceleyecek ve ortak ülkelerdeki ortak ve farklılıkları araştıracaklardır. Bilimsel araştırma, yaratıcı faaliyet ve işbirliği projenin temelini oluşturacaktır.

Şbt

Okulumuz  1/A sınıf öğretmeni Ercan Şakir',in    Türkiye'den 10,Azerbaycan'dan 2 öğretmenin katıldığı yeni eTwinning projemiz başladı.

Projemiz çocuk için oyunun ve müziğin önemini ve çocuk oyun ve müziklerini araştırarak öğretmeyi amaçlamaktadır.

Projede;

Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirlerine bağlayan gelişmeyi, mutluluğu ve iletişimi sağlayan oyun ve müzik  hayatın her anında önemlidir.Biz de bu nedenle öğrencilerimize geçmişte kalmış ve zamanın sevilen oyunlarını öğretmeyi amaçladık. Bu amaçla projemiz,ilkokul öğrencilerine kültürel miraslarımızdan olan geleneksel çocuk ve sokak oyunları ile müziklerini tanıtmayı, onların eski sokak oyunlarını ve müziklerini araştırmasını öğrendikten sonra oynamasını, söylemesini sağlamak, oyunların nasıl oynandığına, müziklerin nasıl söylendiğine  dair  bir arşiv oluşturmayı amaçlayan bir projedir.

Proje ortakları internet ortamında toplantılar yaparak proje çalışmalarını belirleyip etkinliklerine başladılar.

Ock

5 Ocak Adanamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıldönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ara

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Selin Kutlu ve 2/D sınıf öğretmeni Rabia Kara’nın Letonya ve Malta ortaklığında yürüttükleri  “United by the Sea” adlı e twining projesi başlamıştır.Ortaklar öğrencilerle beraber ilk Online toplantılarını gerçekleştirdiler.

Kas

Atatürk Anma Haftasında ; okulumuz ilkokulu/ortaokul öğrencileri ve velileri, okulumuz yönetici ve öğretmenleri eşliğinde yaklaşık 100 kişilik bir grupla Ankara'da Atasının huzuruna çıktı. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri ziyaret edildi. Ardından Meclis ve müzeler ziyaret edilerek dönüş yoluna koyulduk. Tuz Gölünün ardından Ankara yolculuğu son buldu. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.