ADANA / SARIÇAM - Çarkıpare Şehit Ertan Tokuş İlkokulu

Mrt

Adana genelinde eş zamanlı olarak yapılan deprem tatbikatı ve tahliye planı okulumuzda da gerçekleştirildi. İlkokul ve ortaokul kademesinde ayrı ayrı yapıldı.Öğrencilerimiz süreci çok ciddi şekilde canlandırdılar.Olay anı birçok varsayımlar düşünülerek öğrenci ve öğretmenler kimi olayları canlandırmak için görevlendirildi. Tatbikat sorunsuz ve keyifli bir şekilde son buldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz bünyesinde gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka oyunları turnuvası 1 Mart 2022 tarihi itibari yapılacaktır.

Mangala,Pentago,Equilibrio,Q-Bitz,Küre kategorilerinde yapılacak yarışmalarda ilk üçe giren öğrenciler okulumuzu ilçede temsil edeceklerdir.

Şbt

Okulumuz 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Çukurova Kitap Fuarındayız.Kitap Fuarını gezen öğrencilerimiz standları gezdi ve yazarlarla fotoğraf çektirdi. Eşlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz 4-D sınıfı  Mandala Her yerde Her zaman E-Twining projesi kapsamında hazırladıkları kitap ayraçlarını okulumuz idareci ve öğretmenlerine dağıttılar.

Şbt

Okulumuz ilkokuluna bağlı proje ekibimiz okulumuzu geliştirmek için yurt dışı eğitimi almak ve okulda uygulamak adına başvurusunu tamamladı. Proje ekibine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz çatısında sıkıntısı bulunan ve aşağıya su geçiren kısımlar okulumuz imkanları doğrultusunda onarıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Şbt

Feke Belediyesinin katkılarıyla okulumuz bahçesine bir kamyon kar döküldü. Öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz 4/D sınıfı Mandala Her Yerde Her Zaman Projesi kapsamında hazırladıkları broşürleri okulumuz idareci ve öğretmenlerine dağıttılar.

Ock

Okulumuz rehber öğretmeni Ayhan CANYURT ilkokul kademesinde bulunan sınıflarda 17-21 Ocak tarihlerinde öğrencilerle bir araya gelerek şiddet konusunu işledi. Öğretmenimize eğitiminden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz girişine 15 Temmuz köşesi ve Şehit askerimiz Ertan TOKUŞ'a ait özgeçmiş panosu yapıldı.

Ock

Okul müdürümüz Taner KILIÇ Birinci Dönemin son istiklal Marşında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere tatili güzel bir şekilde değerlendirmeleri hususunda öğütler veren okul müdürümüz karnelerin herkese hayırlı olmasını umarak sağlık,mutluk ve başarı diledi.

Ara

Okul sporları için formalarımız hazır. Sarıçam Belediyesi ve Safa Mobilyalarının katkılarıyla hazırlanan formalarla daha güçlüyüz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Okul web sitesi duyurusu:  Okulumuz sınıf öğretmeni Rabia kara 4/D sınıfı öğrencileri ile yürüteceği Mandala Her yerde her zaman e twinning projemiz kasım ayı itibari ile çalışmalara başlamıştır.         Bu proje ile mandala çizim çalışmalarının çocuklarda sağ ve sol beyni geliştirmesi,yaratıcılıklarını keşfetmesi, duygu ve düşüncelerini aktarabilmesi amaçlanmaktadır.Ayrıca projede çocuklarda dikkat toplama,odaklanmayı güçlendirme ve farkındalığı arttırma da hedeflenmektedir.

Kas

2021-2022 Egitim-öğretim yılında okulumuzun  Minik Kalpler ve Güneş anasınıfları Zehra YILDIRIM   rehberliğinde "Robotik Kodlamaya Varmısın?" Zarife Güneş KILIÇ rehberliğinde ise "Yarını Kodluyorum"etwinning projelerini yürütmektedirler. Proje okul öncesi öğrencilerimize kodlama eğitimi ile sorgulamayı , problem çözmeyi ,yaparak ,yaşayarak ve oynayarak deneyimlemelerine fırsat vermektedir.Ayrıca kodlama eğitimine küçük yaşlarda başlamak, çocukların geleceğe hazırlanmasında katkı sağlamaktadır.Hata yapmayı ve hatasını yaparak ve yaşayarak deneyimlemesine olanak sağlamak, öğrenirken de eğlenmesini amaçlamaktadır..Kodlama eğitimi  çocuklara oyunlaştırılmış şekilde tasarlanan ve hazır materyaller de kullanarak geleceğe hazırlamak için imkan ve ortamlar oluşturmaktadır.Projeyle birlikte yer yön , hareket ve algoritma becerilerinin gelişmesi, teknolojinin de bilinçli kullanması amaçlanmaktadır.

Eyl

Çarkıpare Muhtarı Sayın Yalçın UZUN okulumuza temizlik ve dezenfektan malzemesi desteğinde bulunmuştur. Kendisine okulumuza gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.